zaterdag 6 augustus 2011

STUKJES SINGLE [8]

Dubbele moraal
Vreemdgaan is van alle tijden. We denken te weten hoe mannen zich gedragen voor, tijdens en na het overspel. Maar ook vrouwen lijken vaker vreemd te gaan zonder spijt dan over het algemeen wordt aangenomen. Het aantal vrouwen dat vreemdgaat is bovendien veel groter dan we doorgaans willen geloven. Niet zo heel vreemd overigens, want voor elke man die vreemdgaat, is een vrouw nodig om het te laten gebeuren.

Zoete wraak
Twee babbelglossies, Celebrity en Top Santé, onderzochten in 2007 gelijktijdig wat hun lezeressen van vreemdgaan vinden. Van de Celebrity-lezeressen is 45% wel eens vreemdgegaan en van de gemiddeld iets oudere Top Santé-lezeressen zegt 22% wel eens vreemd te gaan. Ruim 1400 dames reageerden op de enquête van Top Santé. Van de 22% die toegeeft vreemd te gaan, heeft tweederde geen spijt. Opmerkelijk is dat 91% van de lezeressen wel vindt dat overspel niet kan. De redenen die de dames opgeven voor hun vreemdgaan:
• een doodgebloede relatie;
• een vonk die overslaat;
• wraak nemen op hun man die eerder is vreemdgegaan

Puur voor de seks
Aan de enquête van Celebrity deden zo'n 1500 vrouwen mee. Van hen zegt 45% wel eens vreemdgegaan te zijn. 60% van de Celebrity-lezeressen hanteert daarbij als motto: wat niet weet, wat niet deert. Toch wil 86% het wel graag weten als de eigen vaste partner vreemd zou gaan. De dubbele standaard. De redenen die de gemiddeld wat jongere dames van dit blad (tussen de 20 en de 30 jaar) opgeven voor hun vreemdgaan:
• puur voor de seks (33%);
• omdat de relatie niet veel meer voorstelt (46%);


Vreemdgaan is niet okee
Jongere vrouwen lijken dus makkelijker vreemd te gaan dan oudere. Maar helemaal betrouwbaar is die uitspraak natuurlijk niet. Net als de beide enquêtes overigens. Wel opvallend is dat in beide leeftijdsgroepen de vrouwen die vreemdgaan van zichzelf goedkeuren dat ze het doen, maar de partner zou dumpen als die vreemdging. 57% van de Celebrity-lezeressen zou de relatie zonder pardon verbreken als blijkt dat de ander vreemdgaat, van de Top Santé-lezeressen doet 55% dat. Alle cijfers op rij:
Wat niet weet, wat niet deert
Seksblog heeft een soortgelijke enquête uitgevoerd op internet onder mannen en vrouwen. Bijna 3500 mensen stemden op de poll van deze website. Volgens 32% van de stemmers is buiten je relatie met iemand naar bed gaan, iets dat ‘je kan overkomen’. 30% van de stemmers vindt dat een relatie betekent dat je voor altijd seksueel trouw blijft aan een persoon. 18% gaat stiekem vreemd en vindt dat de eigen partner het niet hoeft te weten als je eens buiten de deur vrijt. Vreemdgaan mag, vindt 10% als de ander het maar weet of als je daar samen in de relatie (ooit) iets over hebt afgesproken (8.9 %).

1 opmerking:

 1. Het is boeiend om je af te vragen wat je met deze informatie opschiet. En het is interessant om je af te vragen hoe iemand (man) zich in damesglossies verdiept en in het bijzonder in dit onderwerp.
  Ik rangschik dit onder de triviale wetenschap, en daar is niets mis mee.
  Dan komen we uiteindelijk op het volgende: Het gevolg. Een verhaal dat mij in dit verband te binnenschiet is dit: Man gaat vreemd en raakt verliefd op vriendin. Gaat scheiden. Heeft met vriendin een huis gehuurd. Gaat binnenkort weg bij vrouw en treft voorbereidingen verhuizing en inrichting nieuw huis. aanstaande ex-vrouw biedt aan de nieuwe gordijnen om te zomen, daar is ze erg handig in.
  Nieuwe gordijnen hangen in nieuw huis en de verhuzing is geweest.
  Na enkele dagen hangt er een vreemde, onaangename lucht in huis, die niet weg gaat. Het stinkt. Het blijft stinken.
  Nieuw stel gaat uitvoerig op onderzoek en het blijkt dat de nieuwe gordijnen zo stinken.
  Na wat inspectie van de zoom, blijkt dat mevrouw er 3 kilo garnalen in heeft verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen