zondag 7 juni 2009

STUKJES SINGLE [2]

SINGLE IS BOEM LAUW!
Na een flitsscheiding behoor je tot dat bruisende deel van de Nederlandse bevolking dat zich opeens niet meer ‘alleenstaand’ of ‘gescheiden’ noemt, maar ‘single’. Dat bekt beter dan ‘alleen’.
Singles zijn niet sneu.
Single ben je welbewust -
alleen en toch ook weer niet.

Het is beslist niet eenzaam, dat moet je binnen de 25 Megabits bandbreedte van de druk chattende, twitterende, virtuele hivemind van ons land absoluut niet denken. Want als de singles van dit land al niet op ‘hives.nl’ of Twitter of Facebook aan hun netwerk van olijke vrienden en kennissen klussen, dan maken ze wel happige of hongerige profielen aan op de datingsites die als paddestoelen uit de grond zijn geschoten.
Op relatieklik.nl bijvoorbeeld of op Lexa.nl (Lovematch) of op e-matching.nl. Die laatste site is een dating tool voor de ‘hoger opgeleiden’. Zo was het bedoeld tenminste. De voorselectie naar opleidingsniveau wordt door menig zichzelf adverterende vrouwtjessingle evenwel met een korreltje zout genomen, want het wemelt op e-matching.nl van de Karins en Katriens die iets secretaresse-achtigs zeggen te doen (op academisch niveau dan wel). De host van e-matchting.nl lijkt het oogluikend toe te staan en de dames zelf schijnen MBO al een beduidend stuk hoger opgeleid te vinden dan Basisschool (1). En dat is natuurlijk ook zo. Er wordt trouwens überhaupt wat omfloerst afgelogen in de dating profielen die singles op dergelijke sites van zichzelf maken:

‘Hoi mannen van Nederland dit is Pink11je124. Op knipogen reageer ik niet (sorry), maar elke serieuze mail (met foto) wordt door mij beantwoord. Ik ben een vlotte meid van 47 met drie leuke kids (12, 13 en 17 jaar). Ik werk part-time (baan zeg ik later). Ik rook bijna niet meer, ben opgeruimd en positief en kan goed luisteren. Ik heb mijn leven best wel goed voor elkaar, maar mis zo nu en dan toch die sterke warme arm op de bank met een goed glas wijn en een open haard en een paard en lange wandelingen aan het strand. Hoor ik van je?’

Hoofdpijn van het alleen zijn? Ga e-daten!

Echt een tiepje om eens me te speeddaten. Om er vervolgens in een paar minuten achter te komen dat 35 milligram Efexor voor de dagelijkse dosis vrolijkheid zorgt, dat de kinderen een blok aan haar been zijn, vooral de oudste die als hanggroepjongere in één van de aanstaande prachtwijken van een grote stad in het westen van ons land nu al een paar keer met de politie in aanraking is gekomen, dat het met werken niet echt wil vlotten vanwege die drie kinderen en dat ze dus op vrijwillige basis parttime schminkt en dresst in het plaatselijke theater. En hoe je dat allemaal zo snel aan de weet komt? Het kettingrokende roze elfje (waarvan er dus in Nederland 124 online zijn) mag zichzelf dan hebben getypeerd als een goede luisteraar, ze vergat erbij te vermelden wat voor geweldige praatster ze eigenlijk is.

(1) En wat antwoorden die dames in de snelle poll van MV-Life.nl dan wel op de vraag of hoger opgeleid alleen HBO of Universiteit is? ‘Levenservaring is belangrijker dan een papiertje’. Ja zo lust ik ze ook. Doe bij mij maar die invasieve medische ingreep met uitsluitend een portie levenservaring. Verras me maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten